Over mij

Hoi!

Ik ben Ineke Stout, 27 jaar en getrouwd met Augustijn en moeder van Rosemarijn en Luc. Mijn passie heeft altijd bij het schrijven gelegen, vanaf het moment dat ik wist hoe ik schrijven moest. Ik schreef schriften vol met verhaaltjes en tekende er plaatjes bij, alsof het echte boeken waren. Schrijven blééf mijn passie door mijn schooljaren heen. Het vak taal en later Nederlands, waren dan ook favoriet, naast het vak Engels. Ik werd blij van opstellen schrijven en deed hiervoor erg mijn best. Gedichten, werkstukken en boekverslagen? Ja, graag! Tijdens mijn tienerjaren schreef ik met vriendinnen hele verhalen en scripts en nog altijd ben ik ermee bezig. Verhalen, een E-book en blogartikelen. 

Aan de slag als ZZP´er

Halverwege 2019 besloot ik voor mezelf te beginnen en schreef me bij de KVK in als tekstschrijfbureau. Dat jaar kreeg ik al opdrachten van vier opdrachtgevers, waarvoor ik met regelmaat artikelen schreef. Daarnaast onderhield ik mijn eigen blog. Ook dat begon meer en meer bezoekers te trekken, zodat ik uiteindelijk ook daarvoor opdrachten en samenwerkingen kreeg. Ondertussen heb ik voor verschillende opdrachtgevers geschreven en heb ik mijn eerste website opgezet voor een klant. 

Nóg een passie

Naast het schrijven van teksten en artikelen ben ik in het verleden ook werkzaam geweest in het onderwijs als docent Engels en heb ik mijn diploma voor onderwijsassistente op zak. Ik werk graag met kinderen. Ik leer hen graag wat, maar houd ook erg van de zorgkant van het onderwijs. Er zijn zoveel kinderen met een rugzakje, met leer- of gedragsproblemen. Ik help hen graag een handje om meer en meer te leren omgaan met zichzelf en hun omgeving. Het is een uitdaging; kinderen vragen veel, hebben erg veel regelmaat en rust nodig. Soms hebben ze het zelf niet in de gaten, hoe graag ze eigenlijk de duidelijkheid van regels en grenzen willen, om daardoor ook rust te vinden. Wat een mooi iets is het om kinderen en jongeren een handje te helpen op weg naar hun eigen toekomst in de maatschappij!

Maar hoe graag ik ook met kinderen werk, schrijven is toch hetgeen waar ik altijd van heb gedroomd. Daarom blijf ik dag in, dag uit meer leren over het vak en ontwikkel ik mijn vaardigheden door me te blijven inlezen en verdiepen in de taken van een tekstschrijver. 

Wat is er nu mooier dan je dromen achterna jagen?